Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Amsterdam, hoofdvestiging Zwartsluis

De voordelen van stucwerk op gebied van isolatie

Redactie amsterdam-stukadoor.nl, 27 juli 2024
Klein huisje met groene sjaal
Bel met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor meer advies over isolerend.

Stucwerk is een bekende manier om de muren van een huis te behandelen. Hierdoor ontstaat een gelijkmatig en strak oppervlak, waardoor de muren ideaal zijn voor het aanbrengen van verf of behang. Maar stucwerk is niet alleen functioneel en mooi, het is ook ontzettend duurzaam!In dit artikel worden de voordelen van stucwerk besproken met betrekking tot isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Amsterdam

Vaak wordt gedacht dat duurzaamheid draait om het optimaliseren van de isolatie of het verwarmingssysteem. Het is echter financieel gunstiger om de isolatie gecombineerd met het stucwerk uit te laten voeren. Met het gelijktijdig toepassen van deze technieken, ziet u de voordelen van hun samenwerking duidelijk naar voren komen.

De isolatie en stucwerk zorgen samen voor een verbeterde isolatie dan wanneer u alleen stucwerk zou laten aanbrengen. Dit is natuurlijk veel duurzamer. Stuc draagt bij aan een toename van de thermische massa van een muur, wat resulteert in een extra isolatielaag. Dit zorgt ervoor dat kou goed buiten gehouden wordt en niet naar binnen dringt.

Bovendien is het minder ingrijpend en verloopt het sneller dan andere duurzame keuzes. Stukadoors voeren hun werk secuur uit en er is geen hak- of breekwerk nodig bij het aanbrengen van het stucwerk en de isolatie. Zo kunt u langzaamaan beginnen met duurzamer leven, zonder dat dit grote gevolgen heeft.

Energiezuinig wonen dankzij stucwerk: de voordelen voor u

Specifieke soorten stucwerk zijn uitermate geschikt voor isolatie. Wanneer u van plan bent om stucwerk en isolatie gezamenlijk aan te pakken, is het verstandig om eerst te bekijken welk soort stucwerk benodigd is. Afhankelijk van uw voorkeuren en de plaats waar u wilt stucen, zijn er diverse andere opties beschikbaar.

Indien u wenst te stucen op de buitenmuur en tegelijkertijd isolatie wilt aanbrengen, is gevelisolatie stucwerk de meest geschikte keuze. Dit specifieke stucwerk is geschikt voor diverse ondergronden, bijvoorbeeld baksteen en beton, en is ontworpen om de thermische massa van de buitenmuur te verhogen, met als resultaat verbeterde isolatie. Dankzij dit stucwerk wordt de kou van buiten beter tegengehouden en heeft deze minder kans om naar binnen te dringen.

Als u wat flexibeler wilt zijn in uw stuc- en isolatiewerk is geëxpandeerd polystyreen, ofwel (EPS) stucwerk, ideaal. Bij EPS stucwerk wordt eerst een laag EPS-schuim aangebracht met daaropvolgend een laag stucwerk voor de afwerking. Aan de muur wordt eerst het schuim bevestigd en vervolgens afgewerkt met een laag stuc.

Hierdoor ontstaat een hoge isolatiewaarde en dat maakt deze optie erg gewild. Er zijn diverse alternatieven om deze stuc-isolatie constructie te ontwikkelen. Hierdoor is het perfect voor muren met moeilijke vormen en binnenwanden.

Kalk stucwerk is een betrouwbare methode om uw woning te stucen en te isoleren. Dit type stucwerk kan worden toegepast op zowel binnen- als buitenmuren. Het is een traditionele werkwijze die al geruime tijd wordt toegepast.

Door kalk wordt de thermische massa van de muur verhoogd, vergelijkbaar met gevelisolatie stucwerk. Kalk bezit van nature isolerende eigenschappen, waardoor dit gebeurt. Kalk heeft esthetische voordelen door zijn mooie uitstraling en isolerende eigenschappen.

Stucwerk ter bevordering van energiebesparing

De isolatie van uw woning profiteert enorm van stucwerk. Dit kan betekenen dat u kunt besparen op uw energierekening. Ontdek op welke manier u kunt besparen op energiekosten.

Met isolatie stucwerk verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw woning en bereikt u mogelijk al besparingen op de energierekening. Het stucwerk beïnvloedt de thermische massa van de muur, waardoor het huis in de zomer koel blijft en in de winter de warmte vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat uw verwarmingssysteem minder frequent hoeft aan te slaan om uw woning te verwarmen, waardoor de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdiend kan zijn.

Kiest u ervoor om de gevel te laten stucen met isolatie, dan maakt u wellicht aanspraak op een subsidie. De ISDE-regeling biedt ook financiële ondersteuning voor gevelisolatie, waardoor een deel van de kosten wordt vergoed door de overheid. Daardoor krijgt u een compensatie voor het verduurzamen van uw woning, met inbegrip van isolatie via stucwerk, waardoor uiteindelijk meer overhoudt aan het einde van de rit.

De juiste keuze voor stuc- en isolatieklussen met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Niet alleen draait het om het stucen van een muur, maar ook om isolatieklussen, wat vakbekwaamheid vereist. Onze kundige stukadoors zijn beschikbaar om u bij te staan bij deze werkzaamheden. Betrouwbaar vakwerk en garantie zijn onmisbaar voor ons.

Een subsidie krijgen vereist deskundigheid. Heeft u vragen, behoefte aan advies of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1393. Indien gewenst, helpen wij u graag verder.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1393 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.